Tips om hur du trimmar häckar

Häckar består av ständigt gröna blad som har täta löv eller lövfällande buskar. Häckar planteras i rader nära varandra. Häckar kan vara höga eller låga beroende på vilken typ av buskar du använder. De ger användbara gränser, partition och levande dekorativt till ditt landskap.

Ett brett utbud av häckväxter finns tillgängliga på marknaden, normalt ges företräde till häckväxter som växer snabbt som Häckväxter Heijnen .

Du måste underhålla dina häckar  ofta för deras rena och önskade utseende med rätt storlek. Normalt måste du trimma dina häckar två gånger per år. Men du måste ta hänsyn till de olika buskar som du har planterat och dess tillväxthastighet. För att förhindra deras överväxt, klipp dina häckar ofta. Här är några användbara tips för att trimma dina häckar för att skapa ett vackert landskap.

Hur man klipper häckar

Innan du börjar trimma dina häckar måste du bestämma deras vanor. Om du har vilande knoppar, och när du skär i slutet av en gren, kommer det att växa till nya grenar under snittet. Men se till att inte klippa häckarna för hårt. Därför beskär du dina grönsaker endast till det innevarande årets nya tillväxt. Om du har lövfällande buskar kan det klara av att klippa in i det gamla träet från de tidigare växtsäsongerna.

Börja nu montera alla dina verktyg. För små häckar, använd manuella häckssaxar eller fräsar, och för större, använd el.

Du bör alltid trimma dina häckar vid planteringstiden. När du planterar en ny häck ska du klippa av skottet och minska buskens höjd och längden på grenarna med en fjärdedel till en tredjedel. Privet är inget annat än en blommande växt i Ligustrum-arten. Denna typ innehåller cirka 50 arter upprätta, vintergröna eller lövfällande buskar. För täta vintergröna och barrträd som växer långsamt, klipp inte topparna förrän de når sin önskvärda höjd.

Sätt nu en disposition för att se till att du klipper dina häckar snyggt och jämnt. För att ange en kontur kan du hamra insatser i varje hörn av häcken. Ta en insats och knyt en snö några centimeter från marken. Ta den strängen till den andra insatsen i slutet av häcken och knyt på samma nivå. Gör samma sak för den övre änden och den andra sidan. För det övre avsnittet, håll strängen under några tum från toppen.

Skapa en vacker form när du beskär dina häckar. Använd insatserna som din trimningsguide för toppen och strängar för sidorna. Klipp av alla stjälkar och lövverk som sticker ut förbi strängen. Alla delar av växten behöver tillräckligt med solljus för att de ska växa.

Lämna ett svar