Underhålla dina utemöbler under vintern

Det är vintersäsong och det är en säsong att oroa sig om du har många utemöbler hemma. Här är några enkla tips som hjälper dig att underhålla dina utemöbler https://www.vidaxl.se/g/4299/utemobler under vintersäsongen.

Göra en plan

Finns det tillräckligt med utrymme för att lagra alla dina utemöbler? Om inte vilka utvalda möbler måste placeras inuti? Hur lagrar jag andra? Du bör planera alla dessa i god tid. Utan en ordentlig plan kan du förstöra saker!

Förpacka den i presenning

Om du inte har plats inuti kan du linda in dina möbler i en presenning eller något annat vattentätt trädgårdsmöbelöverdrag och placera dem utanför. Men det är viktigt att se till att presenningen är torr och ren. Vik upp med en vattenavstängningspinne så att även om vatten eller fukt kommer in finns det ett utrymme att cirkulera luft och det torkar upp på egen hand.

På det här sättet blir vi av med mossa och mögel. Du bör också se till att du använder kvalitetsöverdrag som klarar de blåsiga förhållandena.

Undvik våta ytor

Ditt trädgårdsgräs blir blött på vintern. Om du har placerat möbler över gräs flyttar du dem till en torr yta. Annars blir dina möbler ömtåliga och det finns en risk att de går sönder när du använder dem.

Applicera tätningsmedel

Om du använder trämöbler kan du använda tätningsmedel på det för att skydda det från fukt under vintersäsongen.

HÃ¥ll dem inomhus

Om du har placerat kuddar eller överdrag på dina trädgårdsstolar utomhus, ta det sedan inomhus. Det är inte klokt att placera det utanför, eftersom sådant tygmaterial om det utsätts för fukt kan växa mögel och mögel på det.

Metallmöbler

Om det är målade metallmöbler måste du måla om det innan vintern. Färg kan skydda möbler från vintern. Men det rekommenderas alltid att lagra alla metallmöbler inomhus inomhus eftersom det har fler chanser att rosta.

Trädgårds parasoller

Rengör dina parasoller försiktigt med en svamp och förvara det säkert inuti. Den blåsiga kalla atmosfären är inte lämplig för parasoll.

Ordna ditt garage

Rengör ditt garage. Kasta bort eller bränna oönskade saker. Ordna dem ordentligt eftersom du måste skapa utrymme för förvaring i dina utemöbler. Här är det mycket viktigt att hantera rymden.

Lämna ett svar